Politie & Veiligheid

Nieuwe politiezone versterkt veiligheidsbeleid

 

De zone Mechelen-Willebroek is de vierde grootste politiezone van Vlaanderen

 

Met 409 personeelsleden is zone Mechelen-Willebroek na Antwerpen, Gent en Brugge de grootste lokale politiezone in Vlaanderen.

Burgemeester Eddy Bevers stelt dat de belangrijkste doelstelling de versterking van de politiezorg en de veiligheid van inwoners, bezoekers en ondernemingen in Willebroek en Mechelen is: " Nu al is voor Willebroek zichtbaar dat er meer aanwezige interventieploegen zijn. Ook de uitbreiding van het aantal beschikbare specialisaties binnen het nieuwe grotere politiekorps biedt voordelen."

Michel Eeraerts voegt hieraan toe: "Hiermee wordt een N-VA - verkiezingsbelofte van 2012 in de praktijk gebracht: meer politie op straat. Prioritair willen wij een politiekorps dat snel optreedt tegen wangedrag en criminaliteit. Wij voorzien de middelen om dit naar behoren uit te voeren met meer agenten en versterken het korps."

 

Nieuws over dit onderwerp

Nieuwe motoren voor onze lokale politie.

Onze politiezone beschikt over 3 nieuwe motoren. De moto's zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit ons Willebroekse straatbeeld en zijn een flexibele meerwaarde voor tal van opdrachten. Bij …

N-VA blijft inzetten op veilige gemeente

Criminaliteit in Willebroek daalt Bij de voorstelling van de criminaliteitscijfers van Willebroek voor 2015 bleek dat de criminaliteit in Willebroek aanzienlijk gedaald is. Door het samengaan van de …