Standpunt tramlijn

Op 11 oktober 2013

De plannen van “De Lijn” voor het aanleggen van een sneltram vanuit Brussel hebben in Willebroek al wat beroering onder de bewoners teweeggebracht.

N-VA Willebroek is er zich van bewust dat heel wat ongerustheid bij de Willebroekenaars mee werd uitgelokt omdat er te weinig informatie over dit project bestond. Ook het Willebroekse bestuur heeft pas heel recent vanwege “De Lijn” informatie gekregen over de plannen.

N-VA Willebroek verwelkomt het initiatief van deze tramlijn om twee redenen.

Vooreerst zijn we overtuigd dat een goede en aangename verbinding via het openbare vervoer een meerwaarde betekent voor onze gemeente op verschillende domeinen: betere bereikbaarheid betekent een pluspunt voor het economische leven van onze gemeente. Het handelscentrum, de toeristische troeven, onze infrastructuren kunnen er wel bij varen. 

Anderzijds zien we de verbinding met Brussel als een opportuniteit om meteen ook een pleidooi te houden om eveneens te investeren in de openbaar vervoer mogelijkheden richting Antwerpen.

Heikel punt in de huidige voorliggende plannen betreft het voorkeurstracé van “De Lijn” tot aan het Fort van Breendonk. Dit voorkeurstraject verlaat immers enkel in Willebroek het tracé naast de A12, om achter de woonwijken (Breendonkstraat, Meerhof, Europawijk) het Fort langs de oostzijde te benaderen.

N-VA Willebroek verkiest het “terugvaltracé” langsheen de A12, waarbij eindstation aan het Fort via de westzijde wordt bereikt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is