Provinciegouverneur op werkbezoek in Willebroek

Op 15 februari 2014

Het Willebroekse gemeentebestuur is met een haalbaarheidsstudie gestart. Het wil, voor de sportsite De Schalk, mogelijke samenwerkingen met andere gemeenten of met private ondernemingen onderzoeken. 'We onderzoeken of een zwembad aan De Schalk tot de mogelijkheden behoort', legt burgemeester Eddy Bevers (N-VA) uit.

Gouverneur Cathy Berx kreeg ook uitleg over de herontwikkeling en het woonproject op de site Denaeyer en over het onteigeningsplan om de Mechelsesteenweg er nieuw aan te leggen. Ook de plannen rond het nieuwe jeugdhuis werden toegelicht. 'De knoop is doorgehakt. Op de site Denaeyer komt een nieuw jeugdhuis, op de site aan De Schalk komt een fuifzaal', zegt burgemeester Bevers.

Cathy Berx engageert zich ook om met de gouverneur van Vlaams-Brabant te overleggen in het mobiliteitsdossier voor Willebroek. Het gaat concreet om de A12 en een ontsluitingsweg naar Tisselt, waar heel wat logistieke bedrijven gelegen zijn. De mogelijke ontsluiting van de A12 naar Kersdonk in Tisselt loopt langs discotheek Carré en komt ook op het grondgebied van Londerzeel. De gouverneur wil dit bekijken in het geheel van de mobiliteitsplannen die, voor de A12 en de N16 op tafel liggen. Ook de plannen voor een tramlijn tussen Willebroek en Brussel worden verder bekeken.

Ook andere dossiers werden tijdens het werkbezoek besproken. Het oude gemeentehuis in de August Van Landeghemstraat wordt een Huis van de Vrije Tijd, waar er onder meer ruimte zal zijn voor cultuur. Het gemeentebestuur hoopt daarvoor op de nodige subsidies. Burgemeester Bevers benadrukte nog eens dat een golfterrein en een waterski niet gewenst zijn op het Bloso-domein Hazewinkel in Heindonk. Hij pleit voor meer en betere samenwerking tussen Hazewinkel, het Broek De Naeyer en het provinciaal domein De Schorre in Boom. Hij wil wel de fiets- en wandeltrajecten beter op elkaar afstemmen.

Ook het project De Vleug werd toegelicht. Gemeente en OCMW willen samen met Waterwegen en Zeekanaal de oude hoeve op de grens van Heindonk en Klein-Willebroek laten opknappen. Het moet een sociaal-economisch project worden. Wat nadien met het gebouw gebeurt, is nog niet duidelijk.

Ook het restauratiedossier van twee schilderijen in de Sint-Niklaaskerk lag op tafel. Burgemeester Bevers vroeg de gouverneur ook om te onderzoeken of de provincie een nieuwe bestemming heeft voor de nu leegstaande Heilig Kruiskerk, een uniek ontwerp van architect Marc Dessauvage, aan de Kapelstraat in Willebroek.

‘Ik heb een heel positief gevoel aan dit bezoek overgehouden’, zegt de burgemeester nog. ‘We hebben op een heel constructieve manier overlegd. En we zijn blij met de aandacht van de provincie voor onze gemeente en onze ambities.’ De gouverneur beloofde een volgend bezoek om verder te overleggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is