Personen met beperking sporen knelpunten in centrum Willebroek op

Op 27 september 2011

Beiden konden na afloop alleen maar bevestigen dat het erg confronterend was en dat het kijken door de bril van personen met een beperking helemaal nieuw was voor hen. "Uit de actie zullen een betere communicatie en actieplannen volgen", zegt een opgetogen voorzitter.

Draaien onmogelijk

Algemeen is vastgesteld dat de trottoirs niet altijd gelijkliggen en dat de overgang van trottoir naar zebrapaden niet overal optimaal is. Reclameborden en/of fietshouders op het trottoir blijken erg hinderlijk te zijn. In het postkantoor werd vastgesteld dat een grotere rolwagen er binnen niet kan draaien. "Spijtig is vast te stellen dat de Dexia-bank, die recent haar hele gebouw heeft vernieuwd, geen voorziening heeft voor personen met een beperking. We gaan samen met het centrum voor toegankelijkheid in Antwerpen een sensibiliseringscampagne opzetten voor alle handelaars, openbare gebouwen, enzovoort", geeft Kathy Vereecken mee.

Met deze actie wil de adviesraad niet alleen de knelpunten aanduiden, maar ook de werking in beeld brengen. Zo houdt de adviesraad zich ook bezig met raadpleging en inspraak van personen met beperkingen, net als het stimuleren van het plaatselijk werk voor personen met beperkingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is