N-VA Willebroek

U bent hier

Nieuwe meerderheid wil volle vaart vooruit

Op 23 december 2012

Met de nieuwe bestuursmeederheid van N-VA (11 zetels), CD&V (3 zetels) en Open VLD (1 zetel), treedt in Willebroek een historisch nieuw schepencollege, voor het eerst in 92 jaar zonder socialisten, aan. De nieuwe meerderheid wil met Willebroek in volle vaart vooruit . ‘Ons bestuursakkoord telt 63 bladzijden en 290 verbeterpunten', zegt toekomstig burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

‘We zullen werken aan een aangename en veilige leefomgeving. Er komen, op strategische plaatsen, camera's en meer politie op straat.' Een nieuw jeugdhuis, de heropleving van het handelscentrum, een nieuwe sporthal aan de Schalk, een rechtvaardiger belastingsysteem, een vernieuwend mobiliteitsbeleid en een nieuw cultureel centrum in het vroegere gemeentehuis. Dat zijn enkele van de speerpunten waaraan het nieuwe schepencollege zal werken.

De voordrachtakte voor burgemeester Eddy Bevers kan pas na de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad, op 2 januari, ingediend worden. Midden januari zal Eddy Bevers (49) dan de eed kunnen afleggen als nieuwe burgemeester. Hij wordt voltijds burgemeester en heeft, naast de Algemene leiding, Politie en Brandweer ook Burgerlijke stand en Bevolking, Openbare Werken, Samenleven (wijkwerking, deelgemeenten, diversiteit, integratie) en communicatie in zijn portefeuille.

Eerste schepen Tinneke Huyghe (CD&V, 31) wordt bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Wonen, Jeugd, Kinderopvang en Onderwijs.

Frank Vanwelkenhuysen (Open VLD, 41) wordt als tweede schepen bevoegd voor lokale economie, tewerkstelling, ICT en Marketing.

Ronny Somers (N-VA, 59) wordt, als oud-profvoetballer, (derde) schepen van Sport en recreatie, Evenementen, Erediensten en Begraafplaatsen.

Advocate en vierde schepen Claudia Ceurstemont (N-VA, 29) krijgt Personeelszaken, Juridische Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.

Vijfde schepen Luc Spiessens (N-VA, 44) wordt bevoegd voor Financiën en Begroting, Verkeer en Mobiliteit.

Zesde schepen Maaike Bradt (CD&V, 27) wordt bevoegd voor Milieu, Dierenwelzijn, Toerisme, Cultuur en Bibliotheek.

Leo Walbers (N-VA, 56) wordt OCMW-voorzitter en ook bevoegd voor Welzijn en Volksgezondheid.

Eddy Moens (N-VA, 48) wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is