Eandis gooit straat open zonder overleg

Op 6 oktober 2011

 
Eandis legde dinsdag de Dokter Persoonslaan open, terwijl de afspraak was dat de werkzaamheden aangepakt zouden worden door middel van een ondergrondse boring. Het openleggen van de straat gebeurde zonder enige communicatie met de gemeente, noch met de handelaars.

"Onze administratie kreeg massa's klachten binnen, terecht natuurlijk", zegt schepen van Openbare Werken Eddy Bevers (N-VA). "Ik eis van Eandis een openlijke verontschuldiging aan de gemeente en onze handelaars. Het zijn precies jongens uit het wilde Westen. Ze hebben problemen veroorzaakt door niet te werken volgens de gemaakte afspraken. Op deze manier zijn de beloofde  minder hinder'-maatregelen ver te zoeken. Ik vraag Eandis dan ook om onmiddellijk orde op zaken te stellen en te werken volgens afspraak."

Wachten op aannemer

Inmiddels heeft Eandis de vraag gesteld om nu vrijdag de Dokter Persoonslaan opnieuw af te sluiten. "Dat zal niet gebeuren. Ze hebben de keuze: ofwel een gestuurde boring of wachten met de aanleg van de riolering tot de aannemer aan deze straat bezig is. Dan storen ze niemand", zegt een vastberaden Bevers.

Ook de werkzaamheden in de Floridastraat en de Eendrachtstraat, met het kruispunt Overwinningsstraat, zorgt voor problemen. "Hier was het aannemer Kembo die dit kruispunt openlegde, zodat de handelaars er dinsdag nauwelijks iets verkochten. Fotostudio Quinten kreeg dinsdag welgeteld drie bezoekers over de vloer. Het gaat hier ook duidelijk over verkeerde communicatie. De inwoners van de Floridastraat en de Eendrachtstraat waren verwittigd door de aannemer. De handelaars in de Overwinningsstraat dan weer niet", zegt Quinten Verspeurt van Fotostudio Quinten.   "We gaan ervan uit dat die werkzaamheden nu eenmaal moesten plaatsvinden, maar we hebben toch graag dat ze ons verwittigen. Dan kunnen we maatregelen nemen. Ik geef toe dat de handelszaken in principe bereikbaar zijn, maar dan moet je de buurt wel goed kennen."

Opendeur- en verwendagen

"De schepen en de aannemer hebben beloofd dat het kruispunt het hele weekend geopend is, zodat onze opendeur- en verwendagen dit weekend toch kunnen plaatsvinden", geeft Verspeurt mee.

Ook voorzitter Thierry Serrien (Groen!) reageert op de problemen met Eandis: "Voor een omelet moet je eieren breken, maar breek ze boven de pan. De gemeente moet beter de regie voeren van zijn kookprogramma."

Jean-Pierre Blomme, woordvoerder voor Eandis Antwerpen en Vlaams-Brabant, verontschuldigt zich voor het ongemak dat volgens hem te wijten is aan een slechte communicatie. "Het is pas op het laatste moment dat de aannemer heeft vastgesteld dat hij niet alleen in de richting van de Dokter Persoonslaan een doorsteek moest maken, maar dat dat ook dwars moest gebeuren. Dit gebeurde in twee keer, maar leidde tot heel wat verkeersproblemen", geeft Blomme toe. "Morgen (donderdag, red.) worden op de werfvergadering de plooien gladgestreken. We willen leren uit onze fouten."
    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is